Ролерфест 2014 в Бургас със съдействието на TEMPISH България и Екстрем спорт

За трета поредна година, след първия старт през 2012 г., Бургас стана домакин на Националния фестивал на ролерите. Ролерфестът под надслов „Стрийт Бургас“ по традиция беше организиран от Община Бургас и Спортно сдружение „Ролер Клуб“ – Бургас, а ние от ТЕМПИШ България и Екстрем спорт с радост се присъединихме към осигуряването на наградния фонд.
Официалното откриване беше в 10.30 ч. на 02.08.2014 г. с обиколка на Морската градина от ролеристи, скейтбордисти, лонгбордисти и велосипедисти.
В ранния следобед се проведоха състезания за най-бързо изминаване на късо и дълго разстояние за деца до 16-годишна възраст. След тях завидни умения демонстрираха ролер майсторите, за които минаване по рампа или прескачане на  стълби не представляваше никакъв проблем. В състезанията взеха участие ролеристи от различни градове в страната – Бургас, Русе,  Варна, Пловдив, София и др.
В продължение на два дни програмата на Националния фестивал на ролерите 2014 беше изпълнена с разнообразни състезания в различни възрастови групи и съпроводена изрисуването на 20-метровата стена от бургаските графити артисти от Me Click и Esteo, както и румънците от Boeme & Sweet Damage Crew.


Във втория фестивален ден – 03.08.2014 г.се проведе училище по каране на ролери, което предложи безплатни уроци за майките, татковците и запалените малчугани.
На обяд започна и състезанието със скейтбордове. Бяха показани различни сложни трикове на рампите.


Най-добрите ролеристи демонстрираха каране на заден ход, преминаване на конуси  на един крак и други забавни номера.
За завършване на фестивала ролеристите направиха обиколка на Бургас  по велоалеите  и завършиха с преминаване на морската градина на влакче, водено от майка с ролери и количка с бебе. Навсякъде бяха съпроводени с овации  от минувачите.


И двата фестивални дни бяха наситени с много настроение, спортен хъс и майсторски изпълнения на конусите и новите рампи.
Топлите сърца на участниците и публиката на Ролерфеста подкрепиха и малката Татяна Мищенко. Бяха събрани 615,83 лв. дарения, които да подпомогнат втория курс на рехабилитация на момиченцето в Полша. Татянка страда от детска церебрална паралица с редица усложнения и лечението ще е продължително
Една от отличилите са победителки в състезанията на ролери – Симона Симеонова Костадинова от София на 9 години, която спечели две първи награди, посвети и дари една от тях на Татяна. Наградата беше водоустойчиво яке Mac in a sac, осигурено от Екстрем спорт и шише за вода, осигурено от TEMPISН България.
През 2015 година очаквайте станалите вече традиционни ролерфест в Русе през месец април/май, ролерфест на 1 юни  в София в парка Заимов и началото на август – четвъртия национален фестивал на ролерите в Бургас.

Вашият коментар