Как да избера първия си стик за флорбол?

По кой път да тръгна?
 
Няма правило, за да се определи дали сте десняк или левичар. Много често се случва с дясна ръка да играят левичари и обратно. Използването на ляв стик означава, че Вие ​​държите лявата ръка по-ниско от стика отколкото с  дясната си ръка и стика е в лявата част на тялото Ви.
 
Изберете Вашият първи стик
 
Пет препоръки, когато купувате първия си стик:
 
1. Дължина на стика
 
Най-важният фактор е дължината на стика. Правилната дължина е когато достигне 1-2 сантиметра над пъпа. Дължините на стиковете могат да варират, като средната дължина е около 100 см, а максималната дължина е 104 см. За начинаещите играчи е възможно да се съкрати на дължината на стика, като първо трябва да се отстрани ръкохватката след това се нагласява на желаната дължина и отново се поставя ръкохватката.
 
2. Tвърдост на стика (Flex)
 
Твърдостта на стика е втория най-важен фактор и обикновено е изписан в милиметри на самия стик. Твърдостта се определя до колко стика ще се огъне под натиск и се изчислява чрез тестване в института на Международната Floorball федерация. Колкото по-ниска е стойността, толкова по-нееластичен е стика. Конкурентни играчи предпочитат по-твърд стик за по-трудни и по-точни удари. Според действащата нормативна уредба, най-голямата твърдост е 23. За да се определи правилната твърдост за Вас, помислете, колко по-трудно сe удря с нееластичен стик. Запалените играчи с по-лек удар, трябва да използват стик с по-малка твърдост. Докато по-голямата твърдост е чудесна за удари, по-меката пък е по-добра за боравене със стика.
 
 
Има много различни видове флорбол ‘остриета’  различни по форма и твърдост. Твърдото ‘острие’ ще  увеличи силата на удара, като същевременно по-мекото ще помогне за контрол върху топката. Обикновено ‘остриета’ са проектирани с ‘джоб за топката’, за да се помогне за контрол върху топката. По-добрите ‘остриета’ са предварително извити за десняци и левичари играчи. Често играчите изкривяват ‘острието’ за определен стил игра. Съществуват специални ‘Зоро’ лопатки за ‘Зоро’ или ‘airhooking’ ходове, като Salming 7XZ или Сайфър.
 
4. Форма и тип на грипа
 
Кръгли и овалните форми са често срещани във флорбола. Най-добрата форма на сцепление обикновено се определя от личните предпочитания на играча. Ако не сте сигурни за правилната форма на сцепление, изберете кръгла дръжка тъй като това е най-често срещаната. По-високия клас стикове са с по-усъвършенствани дръжки, които отблъскват влагата и осигуряват по-добра производителност.
 
5. Тегло на стика
 
Теглото на стика варира в зависимост от материалите, използвани за производството, ‘острието’ и дръжката. Конкурентни играчи предпочитат по-лек стик, но личното предпочитание може да играе роля в решението.
 
 
Извивка на острието
 
За извиване на ‘острието’, използвайте пистолет с топлина или други източници на топлина (тостер, котлон) за да затоплите ‘острието’, докато не стане леко и меко. Внимавайте да не поставите острието твърде близо до източника на топлина, тъй като може да се стопи пластмасата. Когато материалът е достатъчно мек, за да се справите, направете формата на острието до желаната от Вас крива и докато държите формата, поставете го под студена вода, докато пластмасата е твърда.
 
Някои флорбол играчи предпочитат да направят ‘кука’ или ‘нокът’ на върха на ‘острието’, за да си помогнат с въздух и удар чрез китката. Правилата на  IFF конкуренцията посочват, че ‘острието’ не може да бъдат извито повече от 3 см. Това се измерва от най-високата точка на долния ръб на острието на земята, с острие стъпило на земята.
 
 

30 Replies to “Как да избера първия си стик за флорбол?”

 1. Get The Worlds Greatest Magic Sand Free Beach Mat!

  Watch sand, dirt & dust disappear right before your eyes!

  Act Now And Receive A Special Discount For Our Magic Sand Free Beach Mat!

  Get Yours Here: magicmat.shop

  Best regards,

  Patrice
  Как да избера първия си стик за флорбол? – Екстрем Скейт

 2. Hi there, I hope you’re doing well.

  I handle influencer relations for LeggingsHut. Great to meet you!
  I stumbled across your account and thought your content would be perfect for us.
  If you feel we’d make a good fit, I’d love to invite you to our referral program.

  Use this link to visit, http://leggingscashteam.com

  Sincerely,
  Leggings Cash Team Judy

 3. Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe
  for a blog web site? The account aided me a acceptable deal.
  I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 4. Let me promote your site to 1000’s of high traffic sites without any cost per click ever. The best part is that these links I post for you will stay up forever so you’ll still get visitors long after I finish posting ads for you. Check out my site now: http://www.unlimitedtrafficforyoursite.xyz

 5. Want more visitors for your website? Enjoy lots of people who are ready to buy sent directly to your website. Boost your profits super fast. Start seeing results in as quick as 72 hours. For more info For details visit: http://www.flatratepromotion.link

 6. Hello

  The ultimate smashing machine! Grinding Coffee Beans, Nuts & Spices in seconds.

  50% OFF for the next 24 Hours ONLY + FREE Worldwide Shipping for a LIMITED time

  Order here: aromaonline.store

  All the best,

  Caroline
  Как да избера първия си стик за флорбол? – Екстрем Скейт

 7. Hey there

  Meet your best Buds – True Wireless Earbuds with amazing sound, convenience, portability, & affordability!

  Order yours now at 50% OFF with FREE Shipping: musicontrol.online

  Regards,

  Joie
  Как да избера първия си стик за флорбол? – Екстрем Скейт

 8. Good day

  Trim your dog’s nails safely from home. Get it while it’s still 50% OFF + FREE Shipping

  Buy here: pawsafer.shop

  Sincerely,

  Valentina
  Как да избера първия си стик за флорбол? – Екстрем Скейт

 9. Hello,

  Are you using WordPress/Woocommerce or perhaps do you want to make use of it eventually ? We currently offer over 2500 premium plugins and additionally themes to download : http://shortpt.buzz/eUqjZ

  Cheers,

  Virgil

 10. Hi there

  Wear with intent, live with purpose. Fairly priced sunglasses with high quality UV400 lenses protection only $19.99 for the next 24 Hours ONLY.

  Order here: kickshades.online

  Best Wishes,

  Guadalupe
  Как да избера първия си стик за флорбол? – Екстрем Скейт

 11. Hey there

  EASE YOUR PAIN IN 10 MINUTES EFFORTLESSLY

  Be Free from Neck Pain
  Try NeckFlexer & Relieve Neck Pain Effortlessly In 10 Min!
  Save 50% OFF + FREE Worldwide Shipping

  Shop Now: neckflexer.online

  Thank You,

  Merle
  Как да избера първия си стик за флорбол? – Екстрем Скейт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.